Bezinnend aanbod Pax Christi over schuld en vergeving

Misdaad en herstel roepen vragen op die raken aan het hart van je mens-zijn en de kern van samenleven. Ontdek het bezinnend aanbod van Pax Christi.
12/09/2022 - 09:16

Vanaf de Internationale dag van de Vrede tot aan de vooravond van het feest van Franciscus (21 september tot 3 oktober), kan je na gratis aanmelding het vijfdelig bezinnend aanbod van Pax Christi in je mailbox ontvangen. Om de 3 dagen heb je daarmee heel wat stof tot reflectie, gesprek, gebed en meditatie. En daarin ontbreken niet de nodige muziek, woord, beeld en inspirerende getuigenissen.

Verdient iedereen een tweede kans? Schuilt er een misdadiger in elk van ons? Hoe laat je voelen dat iemand weer welkom is? Bestaat er een ruimte waar we voor alles mens mogen zijn, waar niet meteen geoordeeld wordt en waar iedereen zich aanvaard mag voelen? Want alleen op zo'n plaats kan een begin gemaakt worden aan herstel van toegebrachte schade...

Misdaad, detentie en herstel roepen vragen op die raken aan het hart van je mens-zijn en de kern van het samenleven met anderen.
Pax Christi biedt met haar bezinningsaanbod via mail ideeën vanuit de christelijke inspiratie, voorbij de simpele bewoordingen ‘goed’ en ‘kwaad’.

Interesse? Meld je gratis aan om het aanbod in de je mailbox te ontvangen, om de 3 dagen in de periode van 21 september tot 3 oktober.

Voor leerkrachten en animatoren

Het aanbod leent zich ook goed als materiaal om bezinnend aan de slag te gaan in de klas, leefgroep of gemeenschap. Leerkrachten en (pastorale) animatoren kunnen gebruik maken van een rijke waaier aan input om het thema 'Ruimte voor herstel: straf en detentie' aan te brengen in hun groep. Bij inschrijving ontvangen ze het volledige pakket al vanaf 31 augustus. Meld gratis aan.

© Pax Christi
© Pax Christi