Boot van Petrus begroet bezoeker Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea hebben een filmpje gemaakt van de plaatsing van de boot van Petrus in de Vaticaanse Musea.
13/10/2023 - 12:16

Sinds het begin van de week worden de bezoekers bij het betreden van de Vaticaanse Musea begroet door de zogenaamde boot van Petrus, een kopie van het scheepswrak uit de tijd van Jezus dat archeologen in 1986 op de bodem van het meer van Tiberias hebben teruggevonden. Van het schip werd een getrouwe kopie gemaakt door de Aprea, scheepsbouwers van het schiereiland Sorrento. Het exemplaar werd op 15 maart door de familie Aponte, die de opdracht gaf voor de reproductie, aan paus Franciscus geschonken. 

 

Volgens museumdirecteur Barbara Jatta is de indrukwekkende reproductie op vraag van paus Franciscus aan de ingang van het museum geplaatst. ‘Dit is een symbool van onze Kerk en van ons allemaal: van onze angsten maar ook van onze hoop.'

Er werden ook beelden verspreid van de plaatsing van de replica aan de voet van de spiraalvormige helling van de Via del Mare. Dat is tevens de locatie waar verschillende modellen boten van over de hele wereld die aan de pausen zijn geschonken, worden tentoongesteld.

Bron: Vatican Media