Patriarch Kirill van Moskou bidt voor heilige verenigde Rusland

Patriarch Kirill van het Russisch-orthodoxe patriarchaat van Moskou herhaalde de legitimiteit van de Russische aanspraken op Oekraïne. 
22/09/2022 - 14:37
Patriarch Kirill van het Russisch-orthodoxe patriarchaat van Moskou
Patriarch Kirill van het Russisch-orthodoxe patriarchaat van Moskou © ROC

Tegen de achtergrond van de 'gedeeltelijke mobilisatie' die de Russische president Vladimir Poetin afkondigde, riep de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill de Russen gisteren woensdag op om Oekraïners niet als hun vijanden te beschouwen. Het is erg belangrijk dat ons hart niet het gevoel krijgt dat er daar (in Oekraïne) een vijand is. Tegelijk trok hij in zijn homilie over Oekraïne echter voluit de nationalistische kaart met een uithaal naar de tegenstanders van Moskou die een deel van het Heilige Verenigde Rusland, versta Oekraïne, proberen te veranderen in een staat die vijandig staat tegenover Rusland. 

Vandaag maakt ons vaderland, van de Heilige Rus, moeilijke beproevingen door, zei de 75-jarige kerkleider. Daarna volgde een gebed voor de verzoening en hereniging van Rus, het middeleeuwse rijk dat zowel Oekraïne als Rusland omvat. Laten wij bidden dat er zonder speciale strijd en bloedvergieten een echte overwinning zal worden behaald, die ons spirituele eenheid, vrede, welzijn en wederzijdse liefde zal herstellen.

Bron: Kathpress/Pravda.ua