Paus Franciscus bezoekt zieke emeritus paus Benedictus XVI

Emeritus paus Benedictus XVI (95) staat momenteel onder medisch toezicht; de situatie is voorlopig onder controle.
28/12/2022 - 16:02
Paus Franciscus met de emeritus paus Benedictus XVI
Paus Franciscus met de emeritus paus Benedictus XVI © Vatican Media

Paus Franciscus, die vanmorgen al had opgeroepen om te bidden voor zijn voorganger Benedictus XVI, heeft een bezoek gebracht aan de ernstig zieke emeritus paus. De op 16 april 1927 in Marktl am Inn (Beieren, Duitsland) als Joseph Ratzinger geboren emeritus paus is inmiddels 95. Volgens zijn artsen kampt hij momenteel met ernstige gezondheidsproblemen die te maken hebben met zijn hoge ouderdom.  

Volgens het laatste medische bulletin is zijn toestand op zijn minst voorlopig onder controle, al wordt eraan toegevoegd dat het erg moeilijk is om voor mensen op zulke gevorderde leeftijd voorspellingen te doen. Volgens de persdienst van de Heilige Stoel staat de emeritus paus permanent onder medische controle en wordt zijn gezondheidstoestand op de voet gevolgd.

Inmiddels heeft de Bisschoppenconferentie van Duitsland (BKD) zich aangesloten bij de oproep van de paus en hun gelovigen opgeroepen om te bidden voor de emeritus paus Benedictus XVI.

Benedictus XVI leidde de katholieke kerk van 2005 tot 2013 als de eerste Duitse paus in 482 jaar. Hij was aartsbisschop van München en Freising vanaf 1977. In 1989 werd hij prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer en in 2005 werd hij tijdens een conclaaf tot paus verkozen. Sinds zijn verrassende abdicatie in februari 2013 verblijft hij in het klooster Mater Ecclesiae in de tuinen van het Vaticaan.

Bron: Kathpress.at/DBK/Il Gazzettino