Paus ontvangt missionarissen van het Heilig Hart

Franciscus vroeg om de vreugde van de ontmoeting met Christus te verkondigen.
02/10/2023 - 15:32
De paus met de missionarissen van het Heilig Hart
De paus met de missionarissen van het Heilig Hart © Vatican Media

Paus Franciscus heeft maandagmorgen de missionarissen van het H. Hart ('Missionarii Sacri Cordis') ontmoet, die hun 26ste kapittel houden in Rome. In de toespraak verwees hij uitvoerig naar het charisma van de Franse stichter pater Jules Chevalier (1824-1907), die de congregatie in 1854 in Issudun (Frankrijk) heeft opgericht. Later volgde nog de oprichting van de zustercongregatie van de Dochters van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, die zich eveneens zou toeleggen op de missionering. Vandaag bestaat er ook nog een derde tak van mannelijke en vrouwelijke leken die samen met de twee congregaties de MSC beweging vormen. 


Verkondig de liefde van God

Paus Franciscus herinnerde vanmorgen eraan dat Jules Chavelier de congregatie heeft opgericht om de liefde van God in de wereld bekend te maken. Hij vroeg de missionarissen om in zijn geest met tederheid de ellende en de onrechtvaardigheden in de wereld tegemoet te treden ‘door broederlijk te delen, het woord te verkondigen en de vreugde van de missie en de ontmoeting met Jezus te delen. Zo blijft Jezus onze reisgenoot.’ Vanuit dezelfde geest moeten zij zich durven openstellen voor nieuwe soorten bedieningen, zoals die tussen de armen en de migranten. 

(vervolg na de afbeelding)

Kleine Zusters van Jezus
Kleine Zusters van Jezus © Vatican Media

Charles de Foucauld

Franciscus ontving vandaag eveneens de Kleine Zusters van Jezus, die momenteel kapittel houden in Rome. Hij vroeg hen om trouw te blijven aan het charisma van de heilige Charles de Foucauld en om in die geest de armen nabij te blijven. ‘Het getuigenis van het Evangelie verloopt via werken van naastenliefde en via een broederlijke, biddende en aanbiddende aanwezigheid’, aldus nog Franciscus. 

Bron: Vaticannews.va/I.Media