Pinksterkerk wil dat leden stemmen voor Jair Bolsonaro

De leiding van een belangrijke pinksterkerk in São Paulo wil dat haar leden voor het Evangelie en dus voor huidig president Bolsonaro stemmen.
07/10/2022 - 09:00
Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro © Wikipedia

De leiding van de Assembleia de Deus de São Paulo, een invloedrijke pinksterkerk in Brazilië, dreigt in een brief aan haar leden ermee hen ter verantwoording te roepen als ze straks in de 2de ronde van de presidentsverkiezingen voor uitdager en voormalig president Lula da Silvaen dus tegen het Evangelie stemmen. Volgens de volkstelling van 2010 tellen de pinksterkerken in Brazilië 12,3 miljoen leden.

Uittredend preisdent Jair Bolsonaro heeft een erg grote aanhang bij de snel groeiende pinkstergemeenschap in Brazilië. Hij pakt ook graag uit met zijn uitstekende banden met de andere evangelische kerken in het land. In de eerste ronde van de presidentsverkiezingen haalde de linkse ex-president Luiz Inacio - Lula - da Silva ruim 48 procent van de stemmen. Bolsonaro behaalde 43 procent. In de tweede ronde moeten de Brazilianen uitmaken wie de president zal worden, al liet Bolsonaro al eerder uitschijnen dat hij een nederlaag niet zal aanvaarden. 

DeAssembleia de Deus de São Paulo werpt zich op als aanhanger van de traditionele waarden. Zij hekelt wat ze de genderideologie noemt en verkondigt via haar sociale media dat Lula da Silva een pact heeft gesloten met de duivel en hun kinderen homoseksueel zal maken

Bron: Kathpress.at