Schokkende video over onthoofding door taliban

Volgens International Christian Concern maakt de video duidelijk dat we ons weinig illusies moeten maken over het talibanbewind in Afghanistan.
12/10/2022 - 12:09
De Taliban in Puza i Eshan
De Taliban in Puza i Eshan © International Christian Concern

Op videobeelden die vanuit Afghanistan werden bezorgd aan International Christian Concern (ICC), een internationale beweging voor de verdediging van mensenrechten en godsdienstvrijheid wereldwijd, is de gruwelijke onthoofding te zien van een christen door de taliban.

ICC-voorzitter Jeff King bestempelt de beelden als wansmakelijk. Het illustreert volgens hem ook nogmaals hoe gruwelijk de vervolging van christenen door het talibanregime is en bewijst dat wij ons weinig illusies moeten maken over het talibanbewind. ICC had de taliban in zijn jaarrapport over de geloofsvervolging wereldwijd eerder al uitgeroepen tot Vervolger van het jaar 2022. De organisatie roept de christenen wereldwijd op om te bidden voor christenen die in Afghanistan en elders in het Midden-Oosten genadeloos worden vervolgd, maar ook voor de radicale moslims die hen onderdrukken. 

Bron: ICC