Algemene overste van de salesianen bezoekt ons land

De algemene overste van de salesianen Don Angel Fernandez Artime, de tiende opvolger van Don Bosco, ontmoet zondag de salesiaanse familie in Luik.
23/02/2019 - 12:00
Don Angel Fernandez Artime
Don Angel Fernandez Artime © ANS

De salesiaanse familie krijgt morgen zondag het bezoek van Don Angel Fernandez Artime, sinds 2014 de algemene overste van de salesianen. De salesianen zijn wereldwijd actief in 130 landen. Een van de opdrachten van de tiende opvolger van stichter Don Bosco is het bezoek aan de verschillende provincies van de salesianen.

Zo was de uit Spanje afkomstige algemene overste in april 2016 te gast bij de Don Boscobeweging in Vlaanderen en Nederland. De afgelopen dagen bracht hij een pastoraal bezoek aan de salesianen in Lyon en Parijs. Zondag ontmoet hij de Franstalige salesianen in ons land, met vestigingen in Doornik, Farnières, Brussel en Luik. De algemene overste maakt morgen de hele dag vrij om vanaf 10.30 uur, als hij voorgaat in de eucharistieviering, de Franstalige Don Boscobeweging in ons land te ontmoeten in Luik.  Na het middagmaal neemt hij de tijd om salesianen, mensen van de beweging en leerlingen van de scholen van Don Bosco te ontmoeten.

Ángel Fernández Artime werd op 24 mei 2014 verkozen tot algemene overste. Hij is de derde niet-Italiaan die aan het hoofd staat van de congregatie. Hij werd in 1960 geboren in Gozón-Luanco (Asturias, Spanje) en groeide op in een vissersgezin.  Op zijn 18de legde hij zijn eerste geloften af en in 1987 werd hij tot priester gewijd. Hij studeerde pastoraaltheologie, filosofie en pedagogie aan de Universiteit van Valladolid. Van 2000 tot 2006 was hij provinciaal in Leon en in 2009 werd hij provinciaal in Argentinië. In die periode werkte hij ook nauw samen met de jezuïet Jorge Bergoglio, die op 13 maart 2013 tot paus werd verkozen.

Born: Sdb/Dimanche