Braziliaanse ex-voetbalster Ronaldo laat zich dopen

‘Ik geloof in de liefde van Jezus en de kracht van naastenliefde’, aldus de 46-jarige Ronaldo.
14/09/2023 - 13:42

De bekende Braziliaanse oud-profvoetballer Ronaldo Nazaria da Lima heeft zich dinsdag tijdens een bescheiden plechtigheid en zonder veel ophef laten dopen in de kerk van pater Fábio de Melo, in São Paulo. De Braziliaanse voetballer, die een geweldige voetbalcarrière achter de rug heeft, getuigt op sociale media dat het christelijk geloof altijd al een fundamenteel onderdeel was van zijn leven. Toch neemt hij pas nu, op zijn 46ste, de beslissing om zich te laten dopen. 

‘Het christelijk geloof is sinds mijn kindertijd altijd een fundamenteel onderdeel van mijn leven geweest, ook al was ik nog niet gedoopt.

Met het avondmaal voel ik me werkelijk herboren als kind van God op een nieuwe, bewustere en diepere manier.

Ik wil het pad van de goede, vrije en spontane wil volgen, gelovend in de liefde van Jezus, in de liefde voor naastenliefde.’

Ronaldo deelde het bericht over zijn doop op Instagram, waar hij liefst 29,5 miljoen volgers heeft. Die kregen de boodschap te lezen: ‘Vandaag is een heel bijzondere dag. Ik ben gedoopt!’, met daarbij een fraaie foto van de doop. 

(vervolg na de afbeelding)

Ronaldo deelde een foto van de doop op Instagram
Ronaldo deelde een foto van de doop op Instagram © Ronaldo Nazaria@instagram


Ronaldo maakte in 1993 op 16-jarige leeftijd zijn debuut als profvoetballer. Als voetballer maakte hij later onder meer furore bij PSV Eindhoven (waar hij goed was voor 30 doelpunten in 33 competitiewedstrijden), FC Barcelona, Inter Milaan, Real Madrid, AC Milan en Corinthians de Sao Paulo, waar hij zijn laatste twee seizoenen als speler doorbracht. Hij scoorde 62 keer voor de Braziliaanse nationale voetbalploeg in 98 interlands en won met Brazilië vijf hoofdprijzen, waaronder twee wereldtitels. Hij was wereldvoetballer van het Jaar in 1996, 1997 en 2002.

Sinds september 2018 is Ronaldo eigenaar van de Spaanse club Real Valladolid, al gaan er recent geruchten dat hij de club weer van de hand zou doen.

Toch verliep Ronaldo's leven niet altijd van een leien dakje. Tijdens zijn carrière kreeg hij vaak te kampen met steeds terugkerende knieblessures. Hij had ook vaak relatieproblemen en de laatste jaren kreeg hij door een fysische aandoening te kampen met overgewicht, waardoor hij zijn voetbalcarrière moest stoppen en naar eigen zeggen ook bespot werd. Zo kreeg hij de bijnaam ‘dikke Ronaldo’. In 2022 haalde hij ook even het wereldnieuws nadat hij na een fietstocht van ruim 500 kilometer was aangekomen in de kathedraal van Santiago de Compostela, na den pelgrimsticht om ‘God danken en een belofte na te komen’.

Bron: Aleteia