Collecte 2.0

De Church of England zet vol in op de digitale collecte in 16.000 anglicaanse parochiekerken.
24/03/2018 - 10:00

DeChurch of England zet volop in op de digitalisering van de collectes in de anglicaanse parochiekerken in Engeland en Wales. Sinds deze week kan het collectegeld in meer dan 16.000 kerken, kathedralen en religieuze sites met behulp van bankkaart of smartphone gebeuren. Het project liep eerder al enkele maanden op 40 locaties met succes op proef. Niet alleen tijdens de zondagsvieringen, maar ook tijdens dopen, huwelijken, kerkelijke feesten en concerten kunnen de giften in de ongeveer 16.000 parochiekerken elektronisch gebeuren, schrijft TheFinancial Times.

Voor de technische uitwerking werd een beroep gedaan op het bedrijf SumUp en de Zweedse mobiele betalingsprovider iZettle. Dankzij deze samenwerking kan de anglicaanse kerkganger voortaan kiezen of hij contant, met een bankkaart of de mobiele telefoon zijn gift wil doen.

John Preston, de financiële verantwoordelijke van de Church of England, zegt dat de Kerken niet blind kunnen blijven voor de nood aan digitale betalingen. Wij zijn heel blij dat wij deze nieuwe diensten kunnen aanbieden. Vooral voor de jongeren verandert het betalen razendsnel. Met dit initiatief willen wij er ook voor zorgen dat alle generaties in onze kerken worden meegeteld.

Marc-Alexander Christ van SumUp is ervan overtuigd dat de invoering van deze betaalwijze voor de anglicaanse Kerk vele nieuwe mogelijkheden opent.Voor John Bendz van iZettle is het belangrijk dat kerkgangers voortaan zelf kunnen bepalen op welke manier zij betalen. Dat is voor zowel de Kerk als voor de kerkgangers een goede zaak.

Bron: Financial Times/ChristianToday/Kathpress.at