Nieuwe lidkerken voor Wereldraad van Kerken

De Wereldraad van Kerken, het belangrijkste oecumenische overlegorgaan, telt 352 lidkerken en vertegenwoordigt 500 miljoen christenen uit 140 landen. 
17/02/2022 - 12:46
Een wandtapijt in het hoofdkwartier van de Wereldraad in Geneve.
Een wandtapijt in het hoofdkwartier van de Wereldraad in Geneve. © Albin Hillert/WCC

Het centraal comité van de Wereldraad van Kerken (WCC) heeft ingestemd met het lidmaatschap van drie nieuwe lidkerken. Daarmee stijgt het aantal lidkerken van het grootste oecumenische overlegorgaan tot 352. De nieuwe lidkerken zijn de First African Churches Mission (Nigeria) en de Apostolic Faith Mission uit Zuid-Afrika. Tegelijkertijd werd het lidmaatschap bevestigd van de (geherstructureerde) anglicaanse provincie Alexandrië. De vertegenwoordigers van de kerkgemeenschappen werden meteen  uitgenodigd naar de algemene vergadering in Karlsruhe. 

Op de vergadering van het cenrale comité van de WCC, van 9 tot 15 februari, werd ook een ontwerpresolutie over de eenheid en saamhorigheid van de gemeenschap van Kerken goedgekeurd. De tekst zal worden voorgelegd aan de elfde algemene vergadering van WCC, van 31 augustus tot 8 september 2022 in Karlsruhe. 

De WCC werd opgericht in 1948. Het overlegorgaan vertegenwoordigt naar schatting 500 miljoen christenen uit protestantse, orthodoxe, oudkatholieke, anglicaanse en andere christelijke tradities uit 140 landen.

Bron: WCC