Nieuwe priester voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel

Op zaterdag 30 juni wijdt kardinaal Jozef De Kesel François-Xavier Compté in de Sint-Michielsen -Sint-Goedelekathedraal in Brussel tot priester.
27/06/2018 - 16:30
François-Xavier Compté wordt zaterdag door kardinaal Jozef De Kesel tot priester gewijd voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel
François-Xavier Compté wordt zaterdag door kardinaal Jozef De Kesel tot priester gewijd voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel © Aartsbisdom Mechelen-Brussel

Op zaterdag 30 juni wordt François-Xavier Compté door kardinaal Jozef De Kesel tot priester gewijd voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel. De viering vindt plaats om 11 uur in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel.

François-Xavier Compté is 31 jaar en de oudste van drie kinderen. Hij engageerde zich al snel na zijn vormsel in zijn thuisparochie Saint-Anne in het Waals-Brabantse Waterloo. Na zijn humaniora behaalde hij aan de universiteit van Louvain-la-Neuve het diploma van handelsingenieur. Tijdens deze studies engageerde hij zich in de studentenparochie Sint-Franciscus van Assisi en werd zijn roeping voor het priesterschap almaar sterker. De Dienst Roepingenpastoraal van het aartsbisdom begeleidde hem daarin.

In 2011 begon François-Xavier Compté aan de priesteropleiding voor het aartsbisdom aan het Notre-Dame seminarie in Namen. In 2017 studeerde hij een half jaar in Oxford, waar hij deelnam aan het lokale kerkelijke leven.

Hij liep pastorale stage in Mechelen, Jette en Braine-l’Alleud waar hij eind vorig jaar tot diaken werd gewijd.

Na zijn priesterwijding wordt François-Xavier Compté naar Rome gezonden om er verder te studeren aan de Gregoriaanse Universiteit.

Het aartsbisdom Mechelen-Brussel telt momenteel 24 seminaristen.