Postzegel voor Wereldjongerendag van augustus in Lissabon

De postdienst van het Vaticaan brengt een sobere postzegel uit voor de Wereldjongerendagen van 1 tot 6 augustus in Lissabon.
13/07/2023 - 10:10
De nieuwe postzegel voor de Wereldjongerendagen
De nieuwe postzegel voor de Wereldjongerendagen © Vatican Media

De post- en filateliedienst van Vaticaanstad heeft de uitgifte aangekondigd van een postzegel voor de 38ste Wereldjongerendagen, die van 1 tot 6 augustus 2023 in Lissabon worden gehouden. De postzegel is sinds 6 juli te koop en sinds eind vorige week kunnen filatelisten een speciale poststempel krijgen in het postkantoor van Arco delle Campane. De poststempel kan er nog tot 12 augustus 2023 worden aangevraagd bij de afdeling afstempeling van de Post- en Filateliedienst.

De nieuwe postzegel voor de Wereldjongerendagen valt op door zijn  eenvoud. Daarop is enkel het logo van de Wereldjongerendagen in de kleuren van de Portugese vlag te zien. De postwaarde is opnieuw 3,10 euro, zoals bij de eerdere omstreden postzegel die na protest nog voor de verkoop uit de handel werd gehaald. Op de herroepen postzegel stond een tekening van paus Franciscus op de boeg van een schip, met daarachter een serie jongeren die de verschillende nationaliteiten uitbeelden. Maar die zegel van de ontwerper Stefano Morri was geïnspireerd door een monument dat nauw verbonden is met het Portugese koloniale verleden.

Bron: Vaticannews.va