Kerstkoken met het Vaticaan ~ Pompoensoepje
Het boek van de Amerikaanse uitgeverij Sophia Institute Press is een waar genot voor alle zintuigen. In 4 artikels stellen we evenveel gerechten voor uit dit Vaticaans Kerstkookboek van de Zwitserse chef-kok David Geisser (die de interne keuken van het Vaticaan leerde kennen als lid van de Zwitserse Garde) en co-auteur Thomas Kelly. Vandaag: de pompoensoep.
Bekijk onderaan de video waarin kapucijn Igor De Bliquy een 'franciscaanse' versie presenteert. Of ga meteen naar de bestelinformatie.
Pompoensoepje met amaretto
Benodigdheden voor 12 porties
- 1,5 pompoen (middelgroot)
- 1 ui
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1⁄2 kopje room
- 2 eetlepels amaretto
- 1 eetlepel lavendelhoning
- 2 theelepels gemalen gember
- 2 theelepels kardemom
- olijfolie voor het bakken
- zout & peper van de molen
Bereiding
Schil de ui en snijd hem in blokjes. Haal de zaden met een lepel uit de pompoen. Schil de pompoen en halveer hem, snijd hem in grote stukken. Stoof de ui in een pan met olie tot hij doorschijnend is. Voeg vervolgens de pompoen toe en blijf 10 minuten smoren. Giet de bouillon erin en laat hem koken tot de pompoen gaar is.
Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de kruiden, amaretto en honing toe. Breng op smaak met zout en peper, indien gewenst. Schep de soep op in soepbekers of, nog beter, uitgeholde pompoenen. Serveer warm.
Ondertussen in de kapucijnen keuken... Bekijk de video.