100 jaar Priestermissiebond herdacht in Rome

Woensdag werd in Rome de honderdste verjaardag herdacht van de stichting door Paolo Manna van de Priestermissiebond.
05/12/2020 - 00:00
© Missio

Op het overleg van verantwoordelijken van de Pauselijke Missiewerken in Rome werd woensdag de honderdste verjaardag herdacht van de oprichting door de Italiaanse priester Paolo Manna (1872-1952) van de Priestermissiebond, nu de Pauselijke Unie voor Priesters en Religieuzen en een van de vier werken van de Pauselijke Missiewerken. 

Missionaire animatie

Paolo Manna werd in 1872 in het Italiaanse Avelinno geboren. In 1891 trok hij naar het seminarie voor Missionarissen in het Buitenland in Milaan. In 1894 werd hij er tot priester gewijd en een jaar later kon hij zijn grote droom om in de missielanden te gaan werken, waarmaken. Maar in 1907 moest hij geveld door ziekte definitief terugkeren naar Italië. Vanop zijn ziekenbed begon hij met missionaire animatie, het schrijven en uitdelen van werkjes over missionaire animatie en de organisatie van tal van initiatieven van missionaire samenwerking.

Pauselijke Missiewerken

In 1916 richtte hij de Priestermissiebond op en in 1921 stichtte hij het seminarie voor de Buitenlandse Missies. Als eerste overste bracht hij ook bezoeken aan Azië en de Verenigde Staten. Op 15 september 1952 overleed hij in Napels. In 2001 werd hij door paus Joannes Paulus II zalig verklaard. De deelnemers van het overleg worden aanstaande vrijdag nog persoonlijk ontvangen door paus Franciscus.

Bron: I.Media/Zenit