101 dopen in heropende kathedraal van Peking

Na een half jaar sluiting omwille van corona werd de kathedraal van Peking heropend.
31/07/2022 - 10:00
De kerk van de Heiland in Peking
De kerk van de Heiland in Peking © WaitforLight/stock.adobe.com

Na een sluiting van zes maanden op bevel van de overheid wegens corona is de kathedraal van Peking deze maand opnieuw toegankelijk. Tijdens de eerste plechtigheid werden er meteen 101 mensen, voornamelijk volwassenen, gedoopt. Volgens aartsbisschop Joseph Li Shan van Peking was het de bedoeling om daarmee een belangrijk signaal van hoop te geven. Volgens hem viel de emotie en vreugde af te lezen van hun gezichten en die van de aanwezigen. 

De doop is niet alleen een ritueel, maar ook een innerlijke bekering, vertelde hij aan de dopelingen, die hij aanspoorde om te streven naar een authentiek geloof en zich te laten bekleden met een nieuwe geest en een nieuwe identiteit om licht van de wereld en het zout van de aarde te zijn. De aartsbisschop moedigde de aanwezigen aan om te getuigen van Christus door het beoefenen van de naastenliefde en goede werken.

Toch belet de vreugde om de vele dopen niet dat de christenen in het land bijna dagelijks het slachtoffer zijn van ergernissen en pesterijen. Met de regelmaat van de klok en ondanks het samenwerkingsakkoord met de overheid worden bisschoppen en priesters er nog altijd op geheime plaatsen opgesloten zonder proces. De regering geeft ook nog steeds beloningen aan wie tips over clandestiene religieuze activiteiten kan geven.

Bron: Fides