108ste Werelddag van Migranten en Vluchtelingen

De Wereldvluchtelingen- en Migrantendag 2022 vraagt aandacht voor de bijdrage van migranten en vluchtelingen aan de samenleving. 
22/02/2022 - 15:58
Migranten op weg
Migranten op weg © Vatican Media

De persdienst van de Heilige Stoelheeft vanmiddag de boodschap van de paus voor de Werelddag van Migranten en Vluchtelingen bekend gemaakt. De werelddag, intussen al zijn 180ste editie toe, heeft als thema: Bouwen aan de toekomst met migranten en vluchtelingen. De Werelddag van Migranten en Vluchtelingen valt dit jaar op zondag 25 september 2022. 

Het thema benadrukt dat wij allemaal de opdracht hebben om mee te bouwen aan een wereld die beantwoordt aan Gods plan, zonder iemand uit te sluiten. Dat impliceert dat wij erkennen dat migranten en vluchtelingen - actueel en potentieel - kunnen bijdragen aan de sociale, economische, culturele en spirituele groei van samenlevingen en kerkgemeenschappen en dat zij daartoe ook de kans moeten krijgen. 

Het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling kondigt nog aan dat er multimediale ondersteuning, voorlichtingsmateriaal en theologische reflecties worden uitgewerkt ter ondersteuning van het initiatief. Dat materiaal is vanaf eind maart beschikbaar.

Bron: VIS