20-jarige Seph Schlueter zingt over zijn passie voor geloof

Het katholiek muziekcollectief Damascus Worship brengt een cd met katholieke aanbiddingsmuziek uit.
26/06/2020 - 15:43

Vier  songs van de 20-jarige zanger-componist Seph Schlueter zijn de blikvangers op Awake My Soul, een nieuwe, fraai uitgegeven cd met door het katholieke geloof geïnspireerde muziek. Het compilatiealbum is sinds 12 juni beschikbaar. Sinds de lancering op Spotify werd het al meer dan 10.000 keer beluisterd. De cd werd gemaakt op initiatief van Damascus Worship, een katholiek muziekcollectief dat geïnspireerd is door protestantse tegenhangers zoals Hillsong Worship en Bethel Worship.

Schlueter wil met Damascus Worship een ​​katholiek publiek bereiken met grootschalige, door geloof gedreven uitvoeringen, die ook perfect geschikt zijn voor concerten in grote arena’s. Hillsong weet op die manier miljoenen mensen te bereiken, maar voorlopig ontbrak het nog aan een katholiek alternatief. Seph Schlueter  is multi-instrumentalist die zowel gitaar als piano speelt en die ook de zang voor zijn rekening neemt. Zelf hoopt hij uit te groeien tot een boegbeeld van een nieuwe generatie katholieke muzikanten.

Het titelnummer Awake My Soul komt langzaam op gang, maar groeit uit tot een prachtig geloofslied. Seph Schlueter vertelt nog dat hij altijd al belangstelling heeft gehad voor muziek. Maar hij begon pas echt serieus te componeren nadat hij een Damascus-zomerkamp had bijgewoond. Dat spoorde hem ook aan om over zijn geloof en God te zingen en aanbiddingsmuziek te maken.

Bron: Aleteia