20 miljoen bedevaarders verwacht op Filipijnse processie

De processie met de 'zwarte Christus' is het grootste godsdienstige feest van het continent en een van de meest bezochte bedevaarten ter wereld.
08/01/2018 - 13:58

De Filipijnse hoofdstad Manila verwacht op dinsdag 9 januari miljoenen pelgrims voor de processie van de Zwarte Nazarener. Het zwarte Christusbeeld werd in 1609 door een Spaanse augustijnerpater vanuit Mexico meegebracht naar de Filipijnen. Volgens de overlevering vatte de boot brand, maar het beeld overleefde de tocht op een wonderbaarlijke manier. Sindsdien worden ontelbare wonderen aan het beeld toegeschreven. De oudste vermelding van de processie gaat terug tot 9 januari 1767.

Volgens de organisatoren nemen er tussen 31 december en 9 januari zo'n 20 miljoen mensen deel aan de bedevaart. Het eigenlijke feest van de Zwarte Nazarener van morgen dinsdag in het centrum van Manila duurt 21 uur. Burgemeester Joseph Estrada laat niets aan het toeval over. Scholen en openbare diensten worden gesloten. Bovendien zijn bijzonder scherpe veiligheidsmaatregelen van kracht, onder meer een absoluut verbod op het dragen van wapens en een vliegverbod boven de stad. 

Bron: Asianews