233 Rita’s voor Heilige Rita

Welgeteld 233 Rita’s uit heel Vlaanderen gaven gehoor aan de oproep van pastoor Vandaele om op de feestdag van Sint-Rita te verzamelen in Outer.
23/05/2019 - 12:12
De viering eindigde met een groepsfoto van de Rita's
De viering eindigde met een groepsfoto van de Rita's © Jan Taildeman

Pastoor Alexander Vandaele van de parochie inNinove bracht op woensdag 22 mei 2019, op de feestdag van de Heilige Rita, 233 Rita's samen in de kerk van Outer. Dat zijn er vier keer zoveel als vorig jaar, toen hij een eerste poging ondernam om zoveel mogelijk vrouwen met de voornaam Rita bijeen te krijgen op de kerkelijke feestdag van Sint-Rita. Het zijn er ook veel meer dan de priester zelf had verwacht. Hijzelf hoopte op honderd Rita's. De kerk zat afgeladen vol. Fantastisch, vertelt hij aan de krant Het Nieuwsblad.

De Heilige Rita staat voor geduld en doorzettingsvermogen, maar in de volksmond wordt zij vaak de heilige van de 'hopeloze gevallen' genoemd. Woensdagavond was in Ninove ook een deurwaarder aanwezig. Die maakte een foto van alle identiteitskaarten en liet de Rita’s een verklaring van aanwezigheid ondertekenen. De documenten worden opgestuurd naar Guinness World Records om dit ook officieel als wereldrecord te laten registreren.

Bron: Het Nieuwsblad