27 nieuwe priesters bij Opus Dei

In Rome werden afgelopen weekend 27 diakens van de prelatuur van het Opus Dei tot priester gewijd. Dat is iets minder dan voorgaande jaren.
27/04/2016 - 15:43

Bisschop Xavier Echevarría heeft op zaterdag 23 april in Rome 27 diakens uit 13 verschillende landen tot priester gewijd. Mgr. Echevarría, de prelaat van Opus Dei, zond de geestelijken als priesters van het Nieuwe Verbond, waarbij zij in de naam van Christus de bevoegdheid krijgen om de sacramenten te bedienen en om de naasten naar zijn voorbeeld te dienen. Hij maande hen aan om godvruchtige, toegewijde en vreugdevolle priesters te zijn. Ik vraag u ook om te bidden, voor paus Franciscus en voor alle bisschoppen en priesters wereldwijd.

Opus Dei telt wereldwijd naar schatting 90.000 leden, waarvan 98 procent, voornamelijk gehuwde, mannen en vrouwen. Ongeveer 2 procent van de leden zijn priesters. De nieuwe geestelijken van het Opus Dei zijn afkomstig uit Europa (Italië, Spanje, Rusland en Finland), het Amerikaanse continent (Verenigde Staten, Chili, Argentinië, Brazilië, Mexico en Costa Rica), Afrika (Democratische Republiek Congo, Kenia) en Azië (Filippijnen).

Bron: Zenit