400.000 bezoekers voor passiespelen van Oberammergau

Er waren opvallend meer bezoekers uit Duitsland, terwijl het aantal busladingen Amerikaanse toeristen sterk daalde.
02/10/2022 - 11:20
Voorbereiding van het passiespel
Voorbereiding van het passiespel © Passionsspiele Oberammergau

Volgens de organisatoren van de tienjaarlijkse passiespelen van Oberammergau werden er de voorbije maanden 412.000 tickets verkocht. De passiespelen in het zuiden van Duitsland blijven daarmee de populairste van Europa. In vergelijking met de vorige editie waren er, wellicht als gevolg van de onzekerheid door corona, minder buitenlandse bezoekers, terwijl het aantal Duitsers dan weer sterk toenam.

De passiespelen gingen in mei in première en sluiten vandaag, 2 oktober, af. In totaal vonden er 110 uitvoeringen plaats. 1.700 vrouwen, mannen en kinderen uit de ruime regio rond het plaatsje in Beieren namen op een of andere manier deel aan de opvoeringen. Daardoor kon er voldoende rekening worden gehouden met het beroepsleven van de acteurs.

De passiespelen blijven het grootste sociale evenement voor de gemeenschap én de belangrijkste toeristische trekpleister voor de regio. Toch moest op sommige momenten noodgedwongen gesnoeid worden in het aantal deelnemers aan enkele massascènes bij de evocatie van het lijden en sterven van Christus.

Bron: Kathpress.at