​5 miljoen pelgrims voor Jubeljaar

Het aantal bezoekers in Rome voor het Jubeljaar kreeg een belangrijke impuls door de stroom pelgrims voor de vieringen van de Goede Week en Pasen.
23/04/2016 - 09:46
© SIR

Sinds het begin van dit jaar bezochten meer dan 5 miljoen pelgrims uit de hele wereld Rome. Dat heeft het bedevaartbureau in Rome vrijdag bekendgemaakt. Sinds de opening van het Jaar van de Barmhartigheid hebben 5.087.000 gelovigen de Sint-Pietersbasiliek in Rome via de Heilige Deur betreden, aldus het communiqué. 

Tot vlak voor Pasen bezochten ruim 3 miljoen bedevaarders Rome in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Mee door de angst voor de terreur ligt het aantal veel lager dan aanvankelijk verwacht. Zo werd aanvankelijk nog gehoopt op 30 miljoen pelgrims en toeristen samen. Het is onwaarschijnlijk dat dit cijfer wordt gehaald. Dankzij de vele pelgrims die naar Rome reisden voor de Goede Week en de Paasvieringen is toch nog een flink deel van de oorspronkelijke prognose voor de bezoekersaantallen ingehaald.

Een woordvoerder van het Vaticaan benadrukte vrijdag dat de Heilige Stoel al van bij aanvang duidelijk heeft gemaakt dat een cijfer van 30 miljoen pelgrims niet realistischwas. Wij vestigen er ook de aandacht op dat er op de vraag van paus Francisus tijdens dit Heilige Jaar niet alleen in Rome, maar ook in kathedralen en belangrijke bedevaartkerken in de hele wereld heilige deuren zijn geopend. Het gaat alles bij elkaar om ruim 10.000 heilige deuren in 2.100 bisdommen wereldwijd.

Bron: Kathpress.at