51 miljoen kinderbijbels verkocht

De kinderbijbel 'God spreekt tot zijn kinderen' werd in 40 jaar ruim 51 miljoen keer verkocht.
20/01/2019 - 15:46
De Kinderbijbel
De Kinderbijbel © Kerk in Nood

De katholieke hulporganisatie Kerk in Noodheeft de afgelopen 40 jaar al meer dan 51 miljoen kinderbijbels verkocht. De eerste kinderbijbel werd in 1979, op initiatief van onze stichter pater Werenfried van Straaten (1913-2003), gedrukt naar aanleiding van het Jaar van het Kind dat de Verenigde Naties in dat jaar hadden uitgeroepen.

Thomas Heine-Geldern, de internationale voorzitter van Kerk in Nood: Vandaag is het boek, waarin de belangrijkste boeken uit het Oude en het Nieuwe Testament in 99 teksten zijn samengevat, in 189 talen vertaald. Met de verkoop van 51 miljoen exemplaren is de kinderenbijbel ‘God spreekt tot zijn kinderen’ een echte bestseller.

De voorzitter verduidelijkt nog dat de kinderbijbel in arme landen gratis wordt verdeeld. In andere landen wordt hij verkocht tegen de kostprijs. In Vlaanderen kan de kinderbijbel online worden besteld op de website van Kerk in Nood en kost 5 euro. Wie dat doet, schenkt dan tegelijkertijd 3 kinderbijbels (in de lokale taal) aan kinderen in projectlanden. Zo kunnen wij onder meer in de vluchtelingenkampen kinderbijbels in het Farsi en het Arabisch verspreiden.

Bron: KIN