60-jarige Canadees aan het hoofd van het Leger des Heils

De Canadees Brian Peddle wordt de nieuwe generaal van het Leger des Heils dat wereldwijd meer dan 100.000 medewerkers telt, verspreid over 128 landen.
30/05/2018 - 15:15
Brian Peddle, vanaf augustus de nieuwe generaal van het Leger des Heils
Brian Peddle, vanaf augustus de nieuwe generaal van het Leger des Heils © Leger des Heils

De 111 leden van de Hoge Raad van het Leger des Heils hebben de 60-jarige Canadees Brian Peddle in Londen verkozen tot nieuwe leider. Hij volgt vanaf augustus André Cox op. Hij is de 21ste generaal van het Leger des Heils, een evangelisch kerkgenootschap dat in 1865 door William Booth werd opgericht in Londen.

De christelijke organisatie voor maatschappelijke hulpverlening aan de zwaksten in de samenleving, zoals het Leger des Heils zichzelf omschrijft, is momenteel in 128 landen actief. De organisatie telt ongeveer 100.000 medewerkers wereldwijd, die vooral bij daklozen, prostituees en verslaafden worden ingezet. Commandant Brian Peddle sloot zich 41 jaar geleden aan als officier bij het Leger des Heils.

Brian Peddle stond de voorbije jaren als stafchef, de tweede belangrijkste functie binnen de organisatie, aan het hoofd van het internationale secretariaat in Londen. Daarvoor was hij secretaris van het Leger des Heils in Engeland en Ierland, tot hij voor drie jaar regionaal commandant werd voor Canada en Bermuda. Peddle zal zich de komende jaren engageren voor de uitbreiding van de activiteiten, vooral dan in die landen waar de organisatie nog niet actief is.

Bron: Leger Des Heils/Premier Christian Radio