Aartsbisdom New York wil weg uit Manhattan

Kardinaal Timothy Dolan kondigt in een brief aan zijn priesters de verkoop van de kanselarij in Manhattan van het aartsbisdom New York aan.
14/01/2017 - 15:16
Kardinaal Dolan
Kardinaal Dolan © Aartsbisdom New York

Kardinaal Timothy Dolan, de aartsbisschop van New York die op 20 januari de rooms-katholieke Kerk zal vertegenwoordigen tijdens de ambtsaanvaarding van de nieuwe president Donald Trump, heeft in een brief aan zijn priesters en diakens aangekondigd dat hij de hoofdzetel van het aartsbisdom weg zal halen uit 1st Avenue in Manhattan en van plan is om die elders, in een meer bescheiden wijk, te huisvesten. Met onze aanwezigheid in Manhattan wekken wij de indruk dat wij een bedrijf zijn dat een geldgier is. Wij willen de kanselarij van het aartsbisdom verkopen. De gebouwen vereisen grote investeringen voor de renovatie, terwijl wij moeten besparen.

In zijn 4 pagina's tellende brief met als titel: Pastores Dabo Vobis uit de kardinaal bedekte kritiek op priesters die vinden dat het aartsbisdom zijn wil oplegt of die klagen dat zij onvoldoende geld krijgen voor hun parochie. Parochianen moeten aangemoedigd worden om vaker en meer te geven. Evangelicale christenen brengen financiële offers. Mormonen doen dat, joodse gelovigen. Zelfs Planned Parenthood kan op gulle giften rekenen.

Bron: National Catholic Reporter