Aartsbisschop van Reims blijft voorzitter Franse bisschoppen

Aartsbisschop Éric de Moulins-Beaufort van Reims, sinds 2019 voorzitter van de Franse Bisschoppenconferentie (CEF), begint aan een tweede mandaat.
08/04/2022 - 14:52
Eric de Moulins-Beaufort, de voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie
Eric de Moulins-Beaufort, de voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie © Vatican Media

De Franse bisschoppen hebben op hun voorjaarsoverleg in het bedevaartsoord Lourdes, waarin de aanpak van seksueel misbruik en de versterking van de kerkelijke inzet voor het milieu centraal stonden, aartsbisschop Éric de Moulins-Beaufort van Reims herkozen tot voorzitter van de Franse Bisschoppenconferentie (CEF). Mgr. Dominique Blanchet, de bisschop van Créteil, werd herkozen tot vicepresident. Bisschop Olivier Leborgne van Arras wordt als mede-vicevoorzitter opgevolgd door mgr. Vincent Jordy, de aartsbisschop van Tours, die op 1 juli aan zijn eerste mandaat van drie jaar begint.

Mgr. Éric de Moulins-Beaufort, die eerder ook al hulpbisschop was van Parijs, heeft al een behoorlijk indrukwekkend parcours afgelegd. Hij werd in 1991 door kardinaal Jean-Marie Lustiger tot priester van het aartsbisdom Parijs gewijd. Daarna werd hij eerst docent en later ook directeur van het grootseminarie van Parijs. In 2005 werd hij secretaris van kardinaal André Vingt-Trois. In 2008 benoemde paus Benedictus XVI hem tot hulpbisschop voor het aartsbisdom Parijs. In augustus 2018 werd hij aartsbisschop van Reims en op 3 april 2019 werd hij verkozen tot voorzitter van de CEF. 

Bron: Vaticannews.va