Abt van Mont Saint Bernard leidt Zwitserse religieuzen

De abt van Sint-Bernard was eerder ook al eens internationaal voorzitter van de augustijner koorheren.
20/08/2022 - 13:35
Hospice du Grand-Saint-Bernard
Hospice du Grand-Saint-Bernard © Grand-Saint-Bernard

De algemene vergadering van de Unie van Religieuze Hogere Oversten van Zwitserland heeft abt Jean-Michel Girard van de reguliere kanunniken van de Grote Sint-Bernard, de bergpas tussen het Zwitserse Val d'Entremont en het Italiaanse Valle d'Aosta, verkozen als nieuwe overste. 

Het rustige klooster in een verlaten vallei bovenop de Grand Saint Bernard is een van de bekendste kloosters van Europa dankzij de reddingshonden van Sint-Bernard die in de lawine naar slachtoffers zoeken. De abdij werd al in de middeleeuwen door de augustijner kanunniken opgericht op de 2.400 meter hoge bergpas.

Jean-Michel Girard werd in 1948 geboren. Hij trad in 1968 in het Sint-Bernardklooster in. In 1974 werd hij er tot priester gewijd. Van 1980 tot 1992 was hij prior van de abdij. Daarna was hij achtereenvolgend ook parochiepriester in het nabijgelegen Martigny en Orsières. In 2014 werd hij verkozen tot abt van het klooster. In 2016 werd hij ook nog eens verkozen tot internationale overste van augustijner koorheren, die de regel van Sint-Augustinus volgen. Aansluitend bij dat mandaat zal hij met ingang vanaf 1 september de Zwitserse Unie van Religieuzen leiden.

Bron: Kipa-Apic