Acteur Mark Wahlberg: ‘Geloof is niet populair in Hollywood’

De Amerikaanse acteur Mark Wahlberg raakte als jongere de weg kwijt, maar getuigt hoe geloof hem opnieuw op het goede pad heeft gebracht.
24/02/2023 - 17:41
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg © Today Show@Twitter

De Amerikaanse topacteur Mark Wahlberg, die in de film Father Stu de rol van een bokser speelt die na een vreselijk ongeluk besluit om priester te worden, getuigde in een interview in de Today Show dat geloven niet meteen erg populair is in Hollywood. Maar het ontkennen daarvan zou een nog veel grotere zonde zijn. De 51-jarige acteur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij praktiserend katholiek is. Ik zal het nooit iemand ongevraagd door de strot duwen, maar ik zal mijn geloof ook evenmin verloochenen.

Wahlberg was in de Today Show, een populaire Amerikaanse ochtendtelevisieshow, te gast op Aswoensdag. Mét een askruisje nog zichtbaar op zijn voorhoofd. Hij vertelde er dat het katholieke geloof hem geholpen heeft in zijn streven naar een betere versie van zichzelf en evenwicht heeft gebracht in zijn leven. 

God kwam niet om de heiligen te redden. Hij kwam om zondaars te redden. We hebben allemaal problemen gehad in ons leven. Wij willen een betere versie van onszelf worden en door me op mijn geloof te concentreren, heb ik dat kunnen verwezenlijken, zei Wahlberg, die in zijn tienerjaren 45 dagen in de gevangenis zat voor 2 racistisch geladen uitvallen op dezelfde dag tegen Vietnamese mannen in april 1988. In augustus 1992 brak hij in een plotse woedeuitbarsting de kaak van een buurman, zonder dat daarvoor directe aanleiding was. Later vond hij zijn weg in de hiphopscene en daarna volgde een succesvolle acteurscarrière.  

Bron: The Guardian