Alain Delon 'heeft zich vervoegd bij Maria tussen haar sterren'

Zo kondigden de kinderen van de filmacteur op 18 augustus zijn overlijden aan. Delon had een passie voor Maria, maar was hij ook gelovig?
19/08/2024 - 15:51
Alain Delon in 2017
Alain Delon in 2017 © CC Nuță Lucian via Flickr

De kinderen van Alain Delon maakten zijn overlijden bekend in een persbericht aan het Franse nieuwsagentschap AFP op zondag 18 augustus. Daarin noemden ze ook discreet zijn grote passie voor de maagd Maria. 

De acteur van 'Plein soleil' en 'Samouraï' heeft zich vervoegd bij Maria tussen haar sterren die hem zo dierbaar waren.

Persbericht overlijden Alain Delon

De Franse filmacteur had een grote passie voor de maagd Maria, hoewel zijn geloof in God volgens opeenvolgende interviews wat wisselvallig bleek te zijn. 

In 2018 vroeg journaliste Valérie Trierweiler van Paris Match aan de toen 82-jarige Delon op de man af: 'Bent u gelovig?' 'Minder dan toen ik jong was,' bekende de bejaarde filmster. 'Ik geloof niet echt in God, maar mijn passie is Maria.'

Ik hou van deze vrouw [Maria], ik hou van alles wat ze heeft gedaan. Uiteraard weten we meer over haar zoon, maar wie was hij werkelijk?

Alain Delon

2018

Delon vertelde de journaliste openhartig dat hij regelmatig met Maria spreekt. 

Maria, ik praat met haar, ik vertel haar dingen, ik vraag haar dingen. Ze brengt me verlichting, ze geeft me gezelschap dat ik niet heb, ze is er altijd. Ze luistert naar mij en troost mij.

Alain Delon

2018

Delon gaf toe dat hij niet gelooft in een leven na de dood. 'Helaas geloof ik vooral in het ondergrondse. … Het is triest, maar ik geloof dat we niets dan een lichaam worden dat wegrot onder de grond.'

Nochtans was God niet helemaal afwezig in zijn antwoorden. Toen de interviewster hem vroeg hoe lang hij nog dacht te zullen leven, antwoordde hij: 'Daar beslis ik niet over. Dat is aan die Ander, daarboven.'

'Ze zijn daar niet dom'

Enkele jaren later, in een van zijn laatste interviews in 2021, vertelde Delon aan Maris Match dat hij een katholieke begrafenis wil, 'maar discreet, geen openbare begrafenis'. Hij heeft daarvoor een kapel laten bouwen dicht bij de begraafplaats van zijn 35 honden.

Ook toen stelde het blad hem de vraag of hij in God gelooft. 'Ja, ik geloof daar allemaal in,' antwoordde hij toen. 'Ik praat ook met de maagd Maria. Ik voel haar, net als mijn moeder. Ik ben haar alles verschuldigd. – Ga je naar het paradijs of de hel? – Waarschijnlijk kom ik daar ergens tussenin terecht. Zeker! Ze zijn daar niet dom…' 

Bronnen: La Croix (Frans) - Mariabode