Allerlaatste tickets voor pausviering! Reserveer op woensdag 25 september je plaats

Door de grote vraag zijn nog enkele duizenden extra plaatsen beschikbaar gemaakt voor de viering met paus Franciscus in Brussel op 29 september.
24/09/2024 - 15:58

Wie nog geen ticket kon bemachtigen, maar toch graag aanwezig wil zijn bij de viering met paus Franciscus in het Boudewijnstadion in Brussel op zondag 29 september, heeft een laatste kans. 

Door de grote vraag naar extra plaatsen, werden enkele duizenden jongeren verplaatst naar de rand van de piste van het stadion. Ook werden enkele duizenden plaatsen met minder goed zicht op het altaar alsnog beschikbaar gemaakt. 

Zo kunnen liefhebbers een laatste keer tickets reserveren op woensdag 25 september om 10 uur. 

Kom op tijd naar het stadion 

De organisatoren vragen om op zondag 29 september zeker op tijd te komen naar het Koning Boudewijnstadion

Dat kan al vanaf 6 uur 's ochtends. Ten laatste om 8.30 uur moet iedereen op zijn genummerde plaats zitten. 

Behoor je tot een groep, dan krijg je alleen toegang tot het stadion samen met de persoon die de inschrijving heeft gedaan. 

Gebruik liefst het openbaar vervoer, want de parkeerplaatsen rond het stadion zijn beperkt en niet direct in de buurt. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB rijdt al vanaf 5 uur 's ochtends met volle capaciteit naar het stadion. 

Rugzakken en eten zijn niet toegelaten in het stadion. 

Praktische informatie voor de viering in het Koning Boudewijnstadion.

Wie geen ticket heeft, kan er toch bij zijn op deze plaatsen

Je kan de paus begroeten terwijl hij onderweg is naar het Koning Boudewijnstadion langs een route tussen Brussels Expo en het Koning Boudewijnstadion: Miramarstraat, Keizerin Charlottelaan en een deel van de Houba de Strooperlaan. Wil je erbij zijn dan moet je ten laatste om 8.40 uur aanwezig zijn. De paus passeert rond 9 uur. Langs de route staan grote schermen waarop je de eucharistieviering kan volgen als je geen ticket hebt voor het stadion. 

Je kan de eucharistieviering ook live volgen op radio en tv. In sommige parochiekerken kan je samen kijken naar de viering. 

In de basiliek van Koekelberg kunnen 3.200 mensen waaronder ook personen met beperkte mobiliteit de viering meemaken op grote schermen. Schrijf je in om de viering op groot scherm te volgen in de basiliek van Koekelberg.

De paus zal het publiek groeten in Leuven op vrijdag 27 september en in Koekelberg en Louvain-la-Neuve op zaterdag 28 september. Soms moet je daarvoor vooraf inschrijven. Begroet de paus in Leuven, Louvain-la-Neuve of Koekelberg.