Amerikaanse katholieke organisaties steunen Klimaatverdrag Parijs

De katholieke klimaatverklaring roept de VS op om zich te blijven inzetten voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.
23/06/2018 - 12:00

Bijna 600 Amerikaanse katholieke organisaties, onder meer 200 religieuze gemeenschappen en 37 bisdommen, hebben naar aanleiding van de derde verjaardag van de publicatie van de encycliek Laudato si’ (op 18 juni 2015) in een verklaring hun steun uitgesproken voor het Klimaatverdrag van Parijs. In de Catholic Climate Declaration benadrukken zij hun gehechtheid aan de doelstellingen van de klimaatverklaring en roepen zij hun regering op om zich weer aan te sluiten bij het Parijse akkoord.

De Katholieke Klimaatverklaring is gestoeld op de katholieke sociale leer en is een belangrijke stap in de voortdurende inspanningen van de katholieke Kerk in de VS voor de zorg voor ons gemeenschappelijke huis en in het tegengaan van klimaatverandering. Hierin verbindt de Kerk zich met andere Amerikaanse organisaties die zich blijven inzetten voor het klimaatakkoord van Parijs, aldus Dan Misleh, directeur van Catholic Climate Covenant.

Als katholieke gemeenschappen, organisaties en instituten in de Verenigde Staten, sluiten we ons aan bij andere organisaties in de hele Amerikaanse samenleving om er zeker van te zijn dat de VS wereldwijde leider blijven in het terugdringen van de uitstoot van CO2. We roepen de regering op zich aan te sluiten bij deze wereldwijde gemeenschap en zich weer aan te sluiten bij het akkoord van Parijs, staat nog in de verklaring te lezen.

Bron: kro.nl

Lees de U.S. Catholic Climate Declaration (in het Engels).