Apotheek van de paus is heropend

De coronapandemie heeft de verbouwing van de apotheek in de Palazzo del Belvedere uit de jaren 1930 versneld.
05/08/2020 - 12:00
De oude toegang tot de apotheek van het Vaticaan.
De oude toegang tot de apotheek van het Vaticaan. © Vatican Media

Na een grondige renovatie en automatisering is de apotheek van het Vaticaan, in de zakenwijk ten noorden van het Sint-Pietersplein, heropend. De voorbije maanden moesten de klanten zich voor hun medicijnen wenden tot de container die voor de apotheek stond opgesteld. Sinds maandag zijn zij welkom in het nieuwe, moderne, milieuvriendelijke verkooppunt.

L'Osservatore Romano meldt onder meer dat de vloeren, het plafond, de verlichting, de ramen en het meubilair de voorbije maanden grondig werden vernieuwd. Volgens het dagblad werd bij de herinrichting heel sterk de nadruk gelegd op ecologische duurzaamheid. Nieuwe apparaten sparen niet enkel kosten, maar ook energie. Dankzij de automatisering worden de wachttijden aanzienlijk verminderd. Die konden de voorbije maanden oplopen tot een half uur.

De Broeders van Barmhartigheid gingen in 1874 met de apotheek van start. Per dag telt de apotheek gemiddeld 2.000 bezoekers, meldt L'Osservatore nog. De apotheek heeft 65 medewerkers. Er zijn 40.000 medicijnen en aanverwante producten zoals voedingssupplementen, hygiëneproducten, zeep en parfums te koop.

Bron: Radio Vaticaan/L'Osservatore Romano