Aprilnummer van ‘Middelares en Koningin’ is uit

‘Eeuwig leven’, het aprilnummer van ‘Middelares en Koningin’, het tijdschrift van de montfortanen, is uit.
02/04/2018 - 10:00

In zijn bijdrage Een hart dat kan luisteren herinnert directeur Frans Fabry eraan dat horen en zien niet volstaan niet om te geloven: de Heer moet je hart raken. Hij verwijst naar een passage in de Handelingen van de Apostelen waar Paulus zich richt tot een groep vrouwen, onder meer een zekere Lydia. Zij werd op een bijzondere wijze geraakt, let hoe het er staat: ‘De Heer opende haar hart, zodat ze in de ban raakte van Paulus’ woorden’ (Hn 16, 14). Paulus sprak en de Heer opende haar hart. Het is Montfort ook overkomen. Hij sprak en bij velen brak God het hart open.

De gelijkenis in het Evangelie van de wijnstok en de ranken drukt de verbondenheid uit van de christenen met Jezus”, schrijft Antoine Rubbens in zijn artikel ‘De wijnstok en de ranken’. De verbondenheid is ook het onderwerp in de eerste brief van Johannes. We blijven ín God door zijn geboden te onderhouden. Mystiek en ethiek staan niet tegenover elkaar. Jezus geeft immers een dubbele opdracht: ‘Blijf in Mij en breng vruchten voort.’

Verder bevat het 32 pagina’s tellende februarinummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.

 

De cover van het aprilnummer van Middelares en Koningin
De cover van het aprilnummer van Middelares en Koningin © Middelares en Koningin