Archeologen ontdekken antieke christelijke ruines in Egypte
Een team van Franse en Noorse archeologen heeft op de Tal Ganoub Qasr al-Agouz-sitein de oase van Bahariyachristelijke ruïnes opgegraven, die dateren uit de vierde en de vijfde eeuw. In de negentien gebouwen, met onder meer kerken en kloostercellen, werden Bijbelse passages in het Grieks en graffiti en symbolen met Koptische connotaties aangetroffen. De gebouwen zijn opgetrokken in basalt, andere uitgehouwen in het gesteente en sommige werden gebouwd met modderstenen.
Volgens Osama Talaat van het Egyptischeministerie voor Oudhedenbestaat het complex uit zes sectoren met ruïnes van drie kerken en monnikencellen. 19 gebouwen en een kerk zijn uitgehouwen in de stenen. De archeologen hopen dat de opgravingen meer kennis opleveren over de vorming van het monnikendom en het kloosterleven in deze regio.
De opgravingen, die in 2020 plaatsvonden, bevestigen de overlevering dat er op deze afgelegen locatie monniken leefden in de vijfde eeuw. Volgens het Franse Instituut voor Oosterse Archeologie (IFAO), dat de opgravingen coördineerde, werd het complex bewoond van de vierde tot de achtste eeuw en beleefde het zijn bloei van de vijfde tot de zesde eeuw.
Bron: Times of Israël