Argentijnse bisschoppen nodigen paus uit voor een bezoek

De bisschoppen publiceerden op het einde van hun herfstoverleg een brief waarin zij de paus uitnodigen naar hun land.
08/11/2023 - 15:17
Ook Argentijnse gelovigen nodigden de paus tijdens het Angelusgeged van zondag uit voor een bezoek
Ook Argentijnse gelovigen nodigden de paus tijdens het Angelusgeged van zondag uit voor een bezoek © Vatican Media

De Argentijnse bisschoppen hebben paus Franciscus officieel uitgenodigd voor een bezoek aan hun land. In tegenstelling tot Benedictus XVI, die Duitsland al vlak na zijn pausverkiezing en daarna nog meermaals bezocht, reisde paus Franciscus sinds zijn pausverkiezing in 2013 nog nooit terug naar zijn vaderland. Maar na zijn recente bezoek aan de Franse havenstad Marseille voor de ‘Conferentie van de Middellandse Zee’ herhaalde Franciscus zijn plan om volgend jaar eindelijk naar het Zuid-Amerikaanse land te reizen.

In hun brief schrijven de kerkleiders dat de Argentijnse bevolking paus Franciscus, die zij als hun herder beschouwen, graag willen ontmoeten. ‘Wij hopen dat u ons weldra bezoekt. Dat zal de bevolking in deze moeilijke tijden veel goed doen.’

Volgens de voorzitter van de Argentijnse Bisschoppenconferentie zal de komst van de paus de wonden helpen helen, de dialoog stimuleren en de missionaire geest van de geloofsgemeenschap helpen vernieuwen.

Afgelopen zondag nog ontvouwde een groep landgenoten tijdens het Angelusgebed een Argentijnse vlag met de tekst Kom, Franciscus, uw volk wacht op u.

De uitnodiging van de Argentijnse kerkleiders komt vlak voor de tweede en beslissende ronde van de Argentijnse presidentsverkiezingen, waarin de huidige minister van Economische Zaken, Sergio Massa (van de peronisten) het op 19 november zal opnemen tegen de populaire, rechtse populist Javier Milei. De Argentijnse kardinaal Victor Fernandez, sinds kort prefect van het Dicasterie voor de Geloofsleer, opperde onlangs dat de geplande pausreis naar zijn vaderland alsnog kan worden afgelast als Milei de verkiezingen zou winnen en paus Franciscus niet officieel zou uitnodigen. 

Bron: Alfa y Omega/Kathpress.at