Argentijnse president Milei nodigt paus nu officieel uit

Kort voor zijn verkiezing noemde hij de paus nog ‘imbeciel’ en ‘communist’, maar als president van Argentinië slaat Javier Milei een andere toon aan.
12/01/2024 - 14:41

President Milei maakt zijn U-bocht compleet met een officiële uitnodiging aan paus Franciscus voor een bezoek aan Argentinië. Hij stuurde een brief waarin hij de paus bedankt voor zijn telefoontje van 22 november, om hem te feliciteren met zijn verkiezing tot president, en voor de aanwezigheid van de pauselijke nuntius op zijn installatie.

Verwijzend naar de ingrijpende economische maatregelen die hij als ultraliberaal wil nemen, schrijft hij: ‘Ik waardeer uw wijze raad en wensen voor moed en wijsheid voor mij, zo noodzakelijk om de uitdaging aan te gaan om het lot van ons land en onze medeburgers te leiden.’

Verder schrijft hij: ‘Als president van de Argentijnse natie geloof ik dat uw reis vruchten zal brengen van pacificatie en broederschap van alle Argentijnen, die ernaar verlangen om onze verdeeldheid en confrontaties te overwinnen.’

De Argentijnse paus liet al meermaals weten dat hij zijn vaderland dit jaar wil bezoeken, maar er kwam nog geen officieel voorstel.

Bron: CNA

Javier Milei.
Javier Milei. © Vatican Media