Argentijnse priesters klagen campagne tegen paus aan

Volgens katholieke priesters vallen Argentijnse media paus Franciscus schaamteloos en zonder enig elementair respect aan.
01/07/2016 - 14:37

Een groep katholieke priesters en leken uit Argentinië klaagt de brutale campagne aan tegen paus Franciscus. De groep, die zichzelf heeft omgedoopt tot Generatie Franciscus, zegt dat er in de Argentijnse media en sociale netwerken een ware hetze zonder het minste respect voor de Argentijnse kerkleider wordt gevoerd. Leden van de groep zijn voornamelijk in de sloppenwijken actief.

De relaties tussen de paus en de Argentijnse machthebbers zijn al gespannen sinds de paus nog aartsbisschop van Buenos Aires was. Die spanningen blijven onder de Argentijnse president Mauricio Macri bestaan. Daardoor krijgt de werkelijke boodschap van paus Franciscus in Argentinië niet langer de nodige aandacht, pleit een woordvoerder van Generatie Franciscus.

Recent riep de regeringsgezinde Argentijnse krant La Nacion in een commentaar de paus op om het land dan maar zelf te besturen als hij het allemaal zoveel beter weet.

Bron: Kathpress.at