Armeense patriarch doet oproep tot internationale gemeenschap

Sinds het uitbreken van het conflict om Nagorno-Karabach in 1988 werden 30.000 mensen gedood.
05/04/2016 - 09:03

De Armeense patriarch Karekin II, de Catholicos van alle Armeniërs wereldwijd, heeft de internationale gemeenschap en in het bijzonder alle landen die rechtstreeks betrokken zijn bij het conflict opgeroepen om de eindeloze en onnodige acties van Azerbeidzjan tegen Nagorno-Karabach te helpen beëindigen.

De kerkleider reageert op de heropflakkering van het geweld op 2 april lang de grens van Nagorno-Karabach. Bij de gewelddadigste confrontaties in Nagorno-Karabach sinds 1994 vonden verschillende soldaten en twee kinderen bij zware artilleriebeschietingen de dood. Beide partijen schonden de wapenstilstand.

Doelbewust geweld tegen burgerbevolking

De Armeense kerkleider veroordeelt de aanhoudende bedreigingen en militaire operaties van Azerbeidzjan, die de stabiliteit in de regio ondermijnen en elke inspanning om het geschil op te lossen ondergraven.

Patriarch Karekin II: Met grote bezorgdheid veroordelen wij de agressieve operaties en de bewuste en doelgerichte acties van Azerbeidzjan, langs de grens van Nagorno-Karabach en in het bijzonder in gebieden die door vreedzame burgers bewoond zijn. Wij bidden en zijn solidair met de overheid en de bevolking van Nagorno-Karabach en de dappere en heldhaftige soldaten en officieren van het verdedigingsleger. We vragen hen om de blijvende aanslagen tegen de onafhankelijkheid van ons land en de veiligheid van onze natie te blijven weerstaan.

Bron: SIR