Astana: interreligieus congres verwacht delegaties uit 60 landen

Op eerdere edities waren ook al de Jordaanse koning Abdullah II en VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon te gast in Kazachstan.
07/08/2022 - 14:14
Nur-Sultan (Astana)
Nur-Sultan (Astana) © Wikipedia

De organisatoren van het Congres van Wereldleiders en Leiders van Traditionele Godsdiensten, dat van 13 tot 14 september 2022 in de Kazachstaanse hoofdstad Nur-Sultan (Astana) plaatsvindt, verwachten een 100-tal delegaties uit een 60-tal landen. Het gaat om belangrijke vertegenwoordigers van de islam, het christendom, het jodendom, het shintoïsme, het boeddhisme, het zoroastrisme, het hindoeïsme en andere religies. Het interreligieuze congres is ondertussen al aan de 7de editie toe.

Bulat Sarsenbayev van het Centrum voor Interreligieuze en Interculturele Dialoog bevestigt dat naast paus Franciscus ook de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill van Moskou en heel Rusland, de grootimam van al-Azhar Aḥmad Muḥammad Aḥmad al-Ṭayyib, patriarch Theophilos III van Jeruzalem en delegaties van de belangrijkste religieuze en internationale organisaties van de Verenigde Naties worden verwacht. 

Bron: Astana Times/LBRC