Athletica Vaticana promoot broederlijkheid

Op 24 mei 2022 werd de tweede editie van 'We run together' georganiseerd. 
26/05/2022 - 09:00
De atletiekclub is de eerste officiële sportvereniging van het Vaticaan
De atletiekclub is de eerste officiële sportvereniging van het Vaticaan © Vatican Media

Athletica Vaticana, de atlietiekclub van het Vaticaan, heeft op 24 mei 2022 in het sportcentrum van de Guardia di Finanza in Castelporziano in Rome een nieuwe editie van de inclusieve atletiekcompetitie We run together georganiseerd om de broederlijkheid te bevorderen. Voor de sportwedstrijden waren niet alleen winnaars van olympische sportcompetities uitgenodigd, maar net zo goed mensen met een beperking, vluchtelingen en migranten ondersteund door het Centro Astalli, mishandelde vrouwen die worden opgevangen in vluchthuizen, en gevangenen uit penitentiaire inrichtingen.  

Athletica vaticana wil met de estafettewedstrijden voor de verschillende teams getuigenis afleggen van gelijkwaardigheid. Ze wil bruggen bouwen tussen verschillende religies en culturen, en hoopt zo een impuls te kunnen geven aan inclusie, vriendschap en solidariteit.

Voor het eerst werden ook de ambassades bij de Heilige Stoel uitgenodigd om zich door een eigen team te laten vertegenwoordigen en zo gehoor te geven aan de oproep van de paus voor de bevordering van broederlijkheid door de sport.

Bron: Vaticannews.va