Bake Off zoekt hobbybakkers in kloosters en pastorieën

Het tv-programma met Wim Opbrouck op Play 4 zoekt een kandidaat met een functie in de Kerk om deel te nemen in een gevarieerde cast.
10/02/2024 - 08:00

Tot eind februari lopen de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen. Om er een gevarieerde cast van te maken, is de redactie nog op zoek in beroepsgroepen die minder vaak aan bod komen in tv-programma’s. En zo belandt er dan een oproep op de redactie van Kerknet: kunnen jullie helpen om een kandidaat te vinden met een kerkelijke functie?

Redactrice Jozefien Soret: ‘We denken aan een kloosterling of pastoor, maar het kan net zo goed een pastoraal werker zijn. Als het maar iemand is die met grote passie taarten bakt en die de kijker kan laten binnenkijken in zijn of haar leven.’

Behalve naar mensen in kerkverband zijn de programmamakers ook op zoek naar andere bijzondere beroepen, zoals een imker, begrafenisondernemer, operazanger of dirigent. ‘Het is zeker niet onze bedoeling de mensen als zonderling neer te zetten’, verzekert de redactrice.

Wie interesse heeft, kan zich inschrijven via de site van Bake Off. Wacht niet te lang. Alle vragen waar je nog mee zit, kunnen aan bod komen wanneer je wordt opgebeld voor een kennismakingsgesprek. Volgende stap is een bezoek aan de studio, mét baktest. En dat allemaal nog voor het einde van de maand.

Bake Off Vlaanderen.
Bake Off Vlaanderen.