Bambino Gesù kinderziekenhuis opent palliatief zorgcentrum

Het zorgcentrum van het Romeinse Bambino Gesù Ziekenhuis streeft ernaar om waardigheid en hoop te brengen aan de patiënten en hun familieleden.
24/03/2022 - 14:00
Het Bambino Gesù kinderziekenhuis
Het Bambino Gesù kinderziekenhuis © Zenit

Het Bambino Gesù Ziekenhuis, het internationaal gerenommeerde Romeinse kinderziekenhuis in Vaticaans beheer, heeft op 22 maart 2022 in aanwezigheid van staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin een nieuw centrum voor palliatieve zorg geopend in de buurt van Rome. Het is meteen het grootste palliatieve zorgcentrum voor kinderen in Italië. De instelling wil baanbrekend zijn, niet alleen qua omvang, maar ook en vooral omwille van de familiale sfeer, waarbij ernaar gestreefd wordt dat kinderen er zich echt thuis zouden kunnen voelen. 

Het 11.000 vierkante meter grote centrum bevindt zich in het stadje Passoscuro, op een dertigtal kilometer van Rome. Het moet plaats bieden aan een 30-tal patiëntjes en hun families en is daarmee het grootste van Italië. Ter vergelijking: momenteel zijn er slechts 7 van dergelijke centra op het schiereiland operationeel, met een totaal van slechts 26 plaatsen. Het zorgcentrum is speciaal ingericht voor de opvang van terminaal zieke kinderen en anderen die permanente zorg nodig hebben. 

Sinds de opening worden er vijf kinderen uit Oekraïne en hun families opgevangen. De kinderen van 2 tot 15 jaar kampen met verschillende ziektes, onder meer kanker.

Bron: I.Media