Bedevaart naar Compostela hervat

De camino of Sint-Jakobsweg naar Santiago de Compostela was sinds half maart afgesloten wegens de coronapandemie.
14/06/2020 - 12:00
Schelp langs de weg naar Santiago de Compostela
Schelp langs de weg naar Santiago de Compostela © pixabay.com

De camino naar Santiago de Compostela gaat op 1 juli opnieuw open voor bedevaarders. Dat impliceert een gefaseerde heropening van de refugio's (herbergen) langs het bedevaarttraject, de kathedraal in Santiago en het Internationale Bedevaartscentrum naast de beroemde kathedraal.

De heropening is mogelijk dankzij een overeenkomst tussen het aartsbisdom, het stadsbestuur en de regionale overheid van Galicië, die wel garanties eist voor de veiligheid van de pelgrims en de naleving van de gezondheidsregels. Vorig jaar nog legden 350.000 pelgrims de camino naar Santiago de Compostela af. Het is duidelijk dat dit aantal dit jaar veel lager zal liggen.

Ook de voorbereiding voor het heilige jaar 2021 in Santiago gaat opnieuw van start gaan. Zo’n heilig jaar vindt plaats in het jaar dat de feestdag van de Sint-Jakob de Apostel(25 juli) op een zondag valt. In het vooruitzicht van dat heilige jaar hebben vele herbergen, restaurants en gemeenten in de uitbreiding van hun infrastructuur geïnvesteerd. Voor hen betekent de coronapandemie een ernstige tegenvaller.

Bron: Katholisch.de