Bekende Iraans-Amerikaanse predikant vrijgelaten

De Iraans-Amerikaanse predikant Abedini is terug bij zijn echtgenote en zijn twee kinderen in de VS, na een gevangenenruil met Iran.
05/12/2020 - 00:00

De Iraans-Amerikaanse predikant Saeed Abedini werd dit weekend, na 3,5 jaar gevangenschap, vrijgelaten. Hij was een van de vier gevangenen die betrokken was bij een Amerikaanse gevangenenruil voor zeven Iraanse gevangenen. Abedini zat net als de bekeerde christen Farshid Fathi die met Kerstmis verrassend vrijkwam, opgesloten in de gevangenis van Rajai Shahr in Karaj.

De 37-jarige Abedini reisde na zijn vrijlating onmiddellijk door naar de Verenigde Staten. Hij werd geboren in Iran en vestigde zich later in Idaho (VS). In 2000 bekeerde hij zich tot het christendom. Na zijn huwelijk kreeg hij de Amerikaanse nationaliteit. Hij was actief in de beweging van huiskerken. In 2012 keerde hij terug naar Iran om er een weeshuis te bouwen. Kort daarna werd hij door een speciale Iraanse rechtbank tot acht jaar cel veroordeeld, omdat zijn preken een bedreiging vormden voor de staatsveiligheid.

Bron: Kathpress.at

Saeed Abedini