Belangrijkste originele documenten van de Reformatie gebundeld

Een Duitse uitgever heeft een zo authentiek mogelijke facsimile van de belangrijkste documenten van de Reformatie gepubliceerd.
05/12/2020 - 00:00
Martin Luther
Martin Luther © r.r.

In Duitsland is een compilatie gemaakt van de belangrijkste documenten van kerkhervormer Maarten Luther en de Reformatie. De publicatie kost 15 euro en bevat onder meer facsimiles van het origineel van de pauselijke banbulle tegen Luther, een aflaatbrief, Luthers toelatingsexamen als student aan de universiteit van Erfurt en een pamflet tegen de Boerenoorlog. Volgens de uitgever zijn de documenten zo zorgvuldig en authentiek geïmiteerd dat ze nauwelijks nog van het origineel te onderscheiden zijn.

Wij hebben de spannendste en interessantste documenten van de Reformatie zo authentiek mogelijk en voorzien van gedetailleerde uitleg en classificaties, in een compilatie gereproduceerd. Zo worden belangstellenden op een boeiende en een unieke manier ondergedompeld in de wereld vijf eeuwen geleden.

Lees meer over Maarten Luther und seine 95 Thesen, met een voorwoord van Richard Borek, Archiv Verlag, Braunschweig, 2017.