Benedictijnen kiezen nieuwe abt-primaat

Notker Wolf stelt zich na twee opeenvolgende termijnen niet opnieuw kandidaat als abt-primaat van de benedictijnen.
05/12/2020 - 00:00
Notker Wolf © Phk

250 abten van de Confederatie van benedictijnen kiezen binnen twee weken in Rome een nieuwe abt-primaat van 20.000 benedictijnen wereldwijd. De 76-jarige Notker Wolf kondigde deze week aan dat hij zich tijdens dat kapittel in Rome niet opnieuw kandidaat stelt als abt-primaat van de benedictijnen, de hoogste vertegenwoordiger van de Benedictijnse congregaties.

De Duitse benedictijn Notker Wolf verhuisde in 2000 vanuit zijn abdij in Beieren naar Rome, toen hij verkozen werd tot abt-primaat van een van de grootste orden wereldwijd, die teruggaat op de stichting door de heilige Benedictus. In 2012 werd hij verkozen voor een tweede ambtstermijn.

Vertrouwen op God

Notker Wolf werd in 1940 in Grönenbach (Allgäu, Duitsland) geboren. Hij legde in 1962 zijn kloostergeloften af en studeerde vervolgens aan het Sant’Anselmo in Rome en aan de universiteit van München. In 1968 werd hij tot priester gewijd. Hij doceerde godsdienstfilosofie aan de universiteit van de benedictijnen in Rome.

Van 1977 tot aan zijn verkiezing als abt-primaat was Notker Wolf abt van de benedictijnenabdij van Sankt Ottilien in Beieren. Wolf kondigde deze week aan dat hij zich graag in deze abdij opnieuw wil terugtrekken.

Ik leg mijn toekomst in de hand van God, die mij steeds heeft uitgedaagd maar die mij ook altijd met zijn liefde heeft begeleid.

Bron: Kathpress.at