Benedictinessenklooster Ermeton kondigt sluiting aan

De benedictinessen van het Notre-Dameklooster in Ermeton hebben ervoor gekozen het klooster te sluiten, maar voorlopig ontvangen ze nog gasten.
04/03/2019 - 15:29

Het kapittel van de zusters benedictinessen in Ermeton (bisdom Namen) heeft gestemd voor de sluiting van het klooster. Dat laten de zusters in een vandaag gepubliceerd persbericht weten. Daarin sommen de zusters verschillende redenen op voor die beslissing, waarover ze naar eigen zeggen lange tijd hebben nagedacht: het geringe aantal zusters, hun leeftijd en de gezondheidstoestand van de zusters, maar ook de last van een gebouw dat eigenlijk te groot, te duur en onaangepast is. Het dossier werd aan Rome bezorgd opdat de Congregatie voor de Instituten van Gewijd Leven en de Gemeenschappen van Apostolisch Leven over de sluiting zou kunnen beslissen.

Dat het klooster binnen afzienbare tijd gesloten wordt, betekent dat elke zuster nu een klooster van zusters benedictinessen moet zien te vinden dat bereid is om haar in de gemeenschap op te nemen.

De zusters van Ermeton bevestigen in het persbericht dat het klooster "in de directe toekomst gasten blijft ontvangen." Ze voegen eraan toe: "Wanneer het geschikte moment daar is, zal de kloostergemeenschap het stopzetten van haar activiteiten communiceren. "

De genomen beslissing noemen de zusters "pijnlijk maar noodzakelijk. Wij vertrouwen ieder van ons dan ook toe aan uw gebed. Van harte dank om de nodige discretie in alle broederlijkheid te bewaren zodat wij in vrede deze sluiting kunnen beleven."