Beroemde exorcist Amorth overleden

De Italiaanse priester Gabriele Amorth, de beroemdste exorcist van de katholieke Kerk, is op 91-jarige leeftijd overleden.
18/09/2016 - 09:49

Gabriele Amorth, priester en exorcist van het bisdom Rome, is vrijdag in een ziekenhuis in de Italiaanse hoofdstad op 91-jarige leeftijd overleden. Amorth was vermoedelijk de beroemdste exorcist van de katholieke Kerk dankzij zijn vele boeken, interviews en lezingen over exorcisme in de hele wereld.

Gabriele Amorth werd in Modena geboren. In 1986 werd hij door het bisdom Rome als exorcist aangesteld. Daarna heeft hij naar eigen zeggen meer dan 50.000 kleine en grote exorcismen verricht. In 1994 stichtte hij de Internationale exorcistenvereniging, een vereniging voor exorcisten uit de hele wereld. In 2000 vertelde hij de Britse krant Sunday Telegraph dat hij zich nog elke dag in het Latijn tot de duivel richt en dat die hem antwoord geeft in het Italiaans. Amorth was een fel verdediger van de praktijk van het exorcisme en de aanstelling van geschikte priesters als exorcist.

Men kan de realiteit van het kwaad niet ontkennen, aldus Amorth. Als de Kerk geen exorcisten aanstelt, wordt het terrein vrijgemaakt voor kaartleggers, tovenaars en sekten.

Bron: Kathpress.at