Bestel campagnemateriaal voor Roepingenzondag

Voor Roepingenzondag van 7 mei biedt Roepingenpastoraal Vlaanderen campagnemateriaal aan voor parochies, scholen en religieuze gemeenschappen.
03/05/2017 - 13:20
De affiche van Roepingenzondag 2017
De affiche van Roepingenzondag 2017 © Roepingenpastoraal Vlaanderen

De boodschap voor de 54ste Wereldgebedsdag voor Roepingen draagt als titel: Voor de zending door de Geest voortgestuwd.

Paus Franciscus herinnert ons eraan dat de zending een kenmerk is van elke christelijke roeping. Ieder die de levende Heer Jezus toelaat in zijn leven wordt vooruitgestuwd om vreugdevol en dienstbaar naar de anderen toe te gaan. De Kerk heeft nood aan priesters en mensen die toegewijd zijn om deze opdracht met vertrouwen en sereniteit op te nemen. De paus reflecteert vervolgens kort over drie scènes uit het evangelie waaruit we kunnen leren wat het betekent om vandaag missionaris van het Evangelie te zijn: het begin van de zending van Jezus in de synagoge van Nazareth (Lc 4, 16-30), de weg die Hij na zijn opstanding gaat met de leerlingen van Emmaüs (Lc 24, 13-35), en ten slotte, de parabel van de zaaier (Mc 4, 26-27).

Eindigend roept paus Franciscus op om, in weerwil van de bekoring tot ontmoediging, te blijven bidden voor nieuwe herders voor onze gemeenschappen. Hij spoort aan om jongeren alle kansen te geven om de figuur van Jezus te ontdekken. Hij dringt bij alle gemeenschappen sterk erop aan om deze vriendschap met de Heer ook tot uitdrukking te brengen in de eucharistische aanbidding, de geprivilegieerde 'plaats' voor een ontmoeting met God.

Campagnemateriaal

Roepingenpastoraal Vlaanderen biedt campagnemateriaal aan voor parochies, scholen en religieuze gemeenschappen. Dit jaar is de slagzin: Roeping? Als je geloof verlangen wordt. De foto van de trekker met de landkaart is een beeld voor de mens die op zijn levenstocht zoekt naar welke weg de Heer met hem of haar wil gaan. Een groeiend geloof in de levende Heer wekt verlangen op om het ontvangen leven zo intens en vruchtbaar mogelijk in te vullen. Dit beeld keert weer op de gebedskaart die in A6 formaat verspreid wordt. Het gebed werd dit jaar geschreven door zuster Hannah Van Quakebeke, priorin van de priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië in Loppem. Download het gebed.

Vijfdaagse tocht

Paus Franciscus verlangt dat jongeren de verscheidenheid aan charisma’s binnen de Kerk kunnen leren kennen. Daarom organiseert Roepingenpastoraal samen met IJD – Jongerenpastoraal Vlaanderen een vijfdaagse tocht voor jongeren langs drie verschillende religieuze gemeenschappen in ons land. @the sisters en @the brothers vinden voor de vierde keer plaats – dit jaar van 3 tot 7 juli - en wil de horizon verruimen opdat jongeren mogen groeien in kennis over de oude en nieuwe gelaten van schoonheid die in onze religieuze gemeenschappen leven.

  • Bestel gratis gebedskaarten en affiches (geef telkens gewenste aantal affiches en gebedskaarten aan) via E ijd@ijd.be en T 09 235 78 57
  • Alle informatie